Utasfigyelő

Számos olyan blog létezik már, ahol az utasok tehetnek panaszt, észrevételt a közlekedési cégekkel szemben, de nincs olyan hely, ahol a közlekedési dolgozók tehetnének panaszt az utasokkal szemben. Pedig lehetne rájuk is panasz bőven. Ezért hoztuk létre ezt a blogot, ahol a "másik oldal" is elmondhatja a véleményét moderálás és hozzászólások törlése nélkül. Természetesen az Utasok is panaszkodhatnak az utastársaikra, hisz nekik van közvetlen kapcsolatuk egymással, őket mégjobban zavarhatja 1-1 utas ténykedése. Írjatok bátran történeteket!

Kapcsolat

Ha neked is lenne észrevételed, panaszod az utasokkal kapcsolatban és szeretnéd megosztani mindenkivel, akkor írj nekünk e-mailt és amint tudjuk, publikáljuk.

Ha bármilyen egyéb észrevételed, véleményed van a bloggal kapcsolatban, amit nem szeretnél mindenkivel megosztani, akkor is megkereshetsz minket e-mailben.

Az e-mail címünk:
utasfigyelo@gmail.com

BKV Dícsérő

Nincs megjeleníthető elem

2010.05.04. 11:50 Chan0P

Utazási feltételek - vagyis az utasok kötelességei

Sokan úgy gondolják, hogy ha megveszik a jegyet/bérletet, akkor nekik bármit meg lehet tenni, hiszen fizettek a jegyért, így azt csinálhatnak, amit akarnak.

A jegy vásárlásával létrejön a vásárló (utas) és a tömegközlekedési vállalat között egy szerződés, ami mindkét fél számára tartalmaz jogokat és kötelességeket is.

Sajnos sokan csak a jogokig jutnak el, azon belül is csak addig, hogy nekik mindenhez joguk van, mert fizettek a cégnek, így a cég van értük és nem fordítva.

A valóság viszont az, hogy bizony vannak szabályok, amik az utasokra vonatkoznak és a szerződés részét képezik. Az utasoknak ezeket a szabályokat be kell tartaniuk.

Ezeket a szabályokat nevezik Utazási feltételeknek.

Az utazási feltételeket a legtöbb járművön meg lehet találni, tehát nincs akadálya annak, hogy bárki vegye a fáradtságot és elolvassa azt, hogy mik azok a szabályok, amiket be kellene tartania.

Segítség képpen megkerestem a legnagyobb tömegközlekedési vállalatok (BKV, Volán, MÁV) weboldalán az Utazási feltételeket, hogy lehetőséget teremtsek arra, hogy a gép előtt ülve is megismerhesse bárki az utasokra vonatkozó szabályokat.

A webcímek, ahol az utazási feltételeket el lehet olvasni:

BKV: http://www.bkv.hu/feltetelek/index.html

Volán: http://www.volan.hu/utfeltetel.html

MÁV: http://www.mav-start.hu/kozerdeku_informaciok/szabalyzat.php

Szeretnék megkérni mindenkit, aki még nem olvasta el az utazási feltételeket, hogy legyen szíves megtenni és az abban foglaltakat az utazásai során teljes mértékben tartsa be a benne foglaltakat.

Az elolvasásuk nem kerül semmibe, pusztán néhány percbe.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: szabályok feltételek utazási utazási feltételek kötelességek


A bejegyzés trackback címe:

https://utasfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr471973512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása